Reistips inpakken caravan

Op reis met de caravan. Niks vergeten in te pakken?

Het is zover! Je hebt beslist om de wijde wereld te verkennen en trekt er gedurende een jaartje op uit met een caravan! Het kan ontzettend leuk zijn om met een caravan op reis te gaan, maar het is niet altijd eenvoudig om je spullen in te pakken voor je vertrekt. Hoe pak je dit aan en wat neem je mee?

Basisbenodigdheden:

Lucifers
Eerstehulp-kit
Zaklamp
Insectenspray
Toiletpapier en een spade (laat het niet zomaar op de grond liggen)
Bescherming tegen de zon
Voldoende water

Let op het gewicht!
Zorg er voor dat je de regelgeving goed kent want je moet er voor zorgen dat er geen overgewicht veroorzaakt wordt. Vaak wordt er door verzekeringsmaatschappijen regels opgelegd met betrekking tot het toegelaten gewicht. Als je deze toegelaten waarde overschrijdt, loop je het risico dat je verzekering niet uitbetaalt als je een ongeluk hebt.

Gebruik licht servies. Je hoeft zeker niet je duurste servies in te pakken. Kies voor vierkante borden als het kan, omdat deze zich minder snel verplaatsen als ronde. Zorg ook voor wegwerpborden, voor als je eens een tekort aan water hebt. Geen afwas nodig!

Gebruik plastic glazen en kopjes. Alles kan makkelijk verschuiven in een kast van een caravan. Om gebroken glazen en kopjes te vermijden kun je kiezen voor plastic.

Gebruik vierkante opbergdozen in je koelkast en kasten. Ze stapelen makkelijke en nemen minder plaats in dan ronde. Een koelkast is meestal redelijk compact in een caravan dus is het handiger om opbergdozen te gebruiken die niet te veel plaats innemen. Als je een diepvriezer hebt in je caravan kun je best je voedingswaren in kleine platte zakjes invriezen. Dit neemt veel minder plaats in dan zakjes waar je zo maar alles in gooit. Kleinere porties zullen ook veel sneller ontdooid zijn en klaar om te gebruiken.

Als je van plan bent op plaatsen te kamperen waar er elektriciteit voorzien is kun je gebruik maken van een waterkoker. In andere gevallen moet je gebruik maken van een stevige ketel die je op je gasvuur of op een open vuur kunt gebruiken.

Zomer- en winterkleren. Als je het hele jaar rond wil trekken, ga je zowel zomer- als winteroutfits nodig hebben. Plaats de kleren die je niet onmiddellijk nodig hebt onder zetels in op plaatsen die niet zo makkelijk bereikbaar zijn. Verpak je kleding in plastic hoezen om ze tegen het stof te beschermen.

Footer_image_caravan
Bestaande klant? Log dan in op: