Onderhoud in de caravanstalling

Stalling31 – Maak uw caravan klaar voor de vakantie

Als u uw caravan uit de caravanstalling van Stalling31 komt halen en ermee op vakantie wilt, is het belangrijk een aantal voorbereidingen te treffen. U wilt natuurlijk veilig op weg en daarom is het een goede zaak om te controleren of uw caravan in goede staat is. Wij geven u graag wat tips, ook over het onderhoud van de caravan als deze in onze caravanstalling staat:

Controle in de caravanstalling

Maak de waterleiding goed schoon. De gespecialiseerde kampeerwinkels hebben preparaten hiervoor.
Controleer de bandenspanning in koude toestand en laat de banden van de caravan controleren. Vergeet daarbij de reservewielen niet! Zorg ook dat de achterbanden van de auto op maximale spanning staan. Versleten banden zijn vaak de oorzaak van caravanpech.
Let goed op het maximaal beladen gewicht van de caravan. Het instructieboekje van de caravan en auto geeft dat gewicht weer. Controleer dan ook de kogeldruk.
Controleer of de binnenzijde van de caravan niet onder het vocht zit.
Controleer ook uw voortent op scheurtjes en controleer of de ritsen nog goed zijn.
Kijk of de verlichting nog goed werkt.

In de caravanstalling zetten

Reinig de hele caravan, zodat eventuele verontreinigingen niet in het materiaal kunnen doordringen.
Spoel de onderkant goed schoon om schade door zout te voorkomen.
Dek geen ventilatieroosters af om vocht- en schimmelplekken te voorkomen.
Haal zware dingen uit de caravan om tijdens de stalling hoge druk op de banden te vermijden. Gebruik om de druk wat te verminderen bijvoorbeeld levellers of uitdraaisteunen. Zorg alleen wel dat niet het volle gewicht van de caravan op deze steunen leunt.
Voordat u de caravan in de winter weggezet, moet u zeker zijn dat er geen water in de boiler of toiletruimte staat. Beide zijn gevoelig voor de vorst en kunnen anders beschadigen.

Onderhoud

Kijk regelmatig de frictiecups van de stabilisator na. U moet deze vervangen als ze teveel versleten zijn.
Controleer regelmatig de gasleidingen. Deze moeten ook afgeperst worden, maar daarvoor kunt u het beste een specialist inschakelen.
Smeer regelmatig op het binnenwerk van het neuswiel en de spindel van de uitdraaisteunen smeervet. Doe dat niet in de wielophanging of koppeling!
Houd raamrubbers soepel met een dun laagje glycerine.

Footer_image_caravan
Bestaande klant? Log dan in op: