Stalling31
Bestaande klant? Log dan in op: Mijn Stalling31

Je caravan of camper vakantieklaar maken

Het voorjaar is voor de meeste vakantiegangers dé tijd om de geliefde caravan of camper uit de stalling te halen en vakantieklaar te maken voor het volgende avontuur. Voordat je kan vertrekken zijn er een paar belangrijke zaken die je moet doen of controleren om met een gerust hart op pad te gaan.Wij hebben al deze tips voor je op een rij gezet voor een zorgeloze reis.

1. Plan vooruit

Maak je afspraak op tijd in Mijn Stalling31, zodat je zelf nog genoeg tijd hebt om je ‘vakantiehuis op wielen’ schoon te maken, eventueel onderhoud te plegen en spullen in te laden voor de volgende reis. Een beetje voorbereiding kan een wereld van verschil maken!

2. Controleer je banden

Voordat je de weg op gaat, is het altijd slim om een kritisch oog op je banden te werpen. Controleer of ze nog genoeg profiel hebben en niet uitgedroogd zijn. En vergeet niet het ventiel te inspecteren op droogtescheurtjes, beschadigingen of rare bobbels. Niets is belangrijker dan veiligheid, toch?

3. Check de rijverlichting

Laat je lichten schijnen! Controleer altijd je remlichten, knipperlichten en zelfs de verlichting van je kentekenplaat. Bij caravans is het extra belangrijk om ook de verbindingskabel te checken. Zorg dat alles blinkt en klaar is om de weg te verlichten.

4. Controleer je gasslang en drukregelaar

Veiligheid voor alles, ook als het op gas aankomt. Neem jaarlijks de oranje gasslang en drukregelaar van je gasinstallatie onder de loep. Als je scheurtjes ziet of als de datum op de slang verstreken is, vervang hem dan zonder twijfel. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen!

5. Controleer het remsysteem

Een goed werkend remsysteem is van essentieel belang voor een veilige reis. Controleer regelmatig of alle remmen goed functioneren en of er voldoende remvloeistof aanwezig is. Dit kan veel problemen voorkomen onderweg. Controleer daarnaast ook direct de trekhaak en eventueel de stabilisatorkoppeling.

6. Inspecteer de ophanging

Een stabiele ophanging is cruciaal voor een comfortabele rit. Controleer de vering en schokdempers van je caravan of camper om er zeker van te zijn dat ze in goede staat verkeren. Vervang versleten onderdelen om schokken en trillingen tijdens het rijden te minimaliseren.

7. Controleer de accu(‘s)

Zorg ervoor dat de accu van je caravan of camper opgeladen is voordat je vertrekt. Controleer de staat van zoals de huishoud- als de startaccu en vervang deze indien nodig om ervoor te zorgen dat alle elektrische systemen goed werken tijdens je reis.

Met deze eenvoudige checks en een beetje voorbereiding ben je klaar om de weg op te gaan met je geliefde caravan of camper. Happy travels! 🚐✨

Was dit artikel behulpzaam?
Nee 0
Contactformulier algemeen
  • Onderwerp
  • Bericht
  • Persoonlijke gegevens

Contactformulier


Op onze Klantenservice pagina; MijnStalling31 Account vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je persoonlijke account.
Bekijk deze pagina hier
Staat jouw vraag er niet bij? Klik dan op 'volgende' en schrijf je bericht.


Op onze Klantenservice pagina; Kosten & Facturatie vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je contract of factuur.
Bekijk deze pagina hier
Staat jouw vraag er niet bij? Klik dan op 'volgende' en schrijf je bericht.


Op onze Klantenservice pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen en bieden we informatie over het stallen van je object, je persoonlijke MijnStalling31 account en nog veel meer.
Bekijk deze pagina hier
Staat jouw vraag er niet bij? Klik dan op 'volgende' en schrijf je bericht.


Een ophaal- breng- of bezoekafspraak plan je gemakkelijk op je persoonlijke MijnStalling31 account.
Klik vervolgens op het gewenste type afspraak en datum om deze in te plannen.
Lees hier meer over het inplannen van een afspraak.


Contracten aanmaken doe je gemakkelijk via onze website. Ga naar de gewenste stallingslocatie en druk op de knop: Verder naar reserveren
Kun je geen prijzen zien omdat de locatie vol is?

Lees hier meer over het bekijken van de prijzen van een volle locatie


Persoonlijke gegevens


Op werkdagen wordt je binnen 24 uur door onze klantenservice teruggebeld.

Terugbelverzoek

Vul je naam en telefoonnummer in en word op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

Terugbelverzoek pop-up
Spoed

Heb jij een vraag of een probleem dat met spoed behandeld moet worden? Druk dan op ‘Toon telefoonnummer‘ om het telefoonnummer te zien.

Toon telefoonnummer

088-031 31 31

Stel een vraag over de vacature