Wat is een Disselslot?

Bij al onze stallingen vragen we je om een kogelvrij disselslot te gebruiken voor objecten met een dissel (mits anders aangegeven in de Stallingwijzer).

Een kogelvrij disselslot heeft het voordeel dat jouw object niet meegenomen kan worden op de openbare weg maar wel door de beheerder van jouw stalling vervoerd kan worden de stalling in. De tractor of mover die de beheerder gebruikt heeft twee omhoog staande pinnen welke in de bolling van uw dissel worden geplaatst. Vandaar dat de kogel vrij dient te blijven.

Voorbeelden van een kogelvrij disselslot zijn sloten die de koppelingshandgreep vergrendelen. Er zijn ook disselsloten die wel om de dissel vallen, maar waarbij de 'kogel/bal' die in de bolling van de dissel gaat, weggelaten wordt. Voor objecten met een stabilisator is het belangrijk dat de stabilisator nog naar beneden kan.

Contact

Staat je vraag er niet tussen of wil je iets doorgeven, dan kun je ook direct contact met ons opnemen.

Na kantooruren, tot 21.00 uur ‘s avonds en op zaterdag tot 17.00 uur, word je doorgeschakeld naar onze telefoondienst. Zij kunnen je helpen met noodgevallen of dringende vragen.

Footer_image_caravan
Bestaande klant? Log dan in op:

Contactformulier