Coronavirus: Maatregelen van Stalling31

Zorgeloos de winter in bij Stalling31

Na een heerlijke vakantie moet uw object natuurlijk weer de stalling in. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet om er voor te zorgen dat uw camper of caravan de winter goed doorkomt. Verder leest u tips over het winterklaar maken van een vouwwagen, auto en boot.

Schoon en fris

Zorg dat de caravan goed schoon is van binnen. Verwijder alle zandresten, etenswaren, blikjes en vloeibare stoffen zoals slaolie. Als de vlekken er nog niet lang in zitten zijn ze nog eenvoudig te verwijderen. Om te voorkomen dat er een onaangename geur uit de koelkast komt is het aan te raden deze gedurende de winterstalling op een kier te laten staan.

Daarnaast is het handig om de buitenkant van de caravan te wassen, ook deze vlekken kunnen naarmate ze langer blijven zitten lastiger te verwijderen zijn. Gebruik daarvoor speciaal schoonmaakmiddel voor caravans. Veel van onze Stalling31 locaties bieden de service om uw caravan te wassen. Bekijk uw locatiepagina op onze website voor de mogelijkheden.

Accu

Verwijder de accu van de mover als de caravan in de stalling staat en zet hem thuis aan de druppellader.

Gasflessen

Gasflessen dienen te worden verwijderd uit de caravan of camper. Dit in verband met de brandveiligheid. LPG flessen mogen wel blijven zitten. Onze stallingen in Zuidoostbeemster (locatie II) en Nistelrode hebben een gasflessenopslag. Vraag naar de mogelijkheden.

Batterijen

Het is aan te raden batterijen uit alle apparatuur te verwijderen, denk aan: wekkers, zaklantaarns etc. De batterijen kunnen gaan oxideren als deze in de apparatuur blijft zitten.

Horren omhoog en handrem eraf

Doe de horren omhoog. Dit voorkomt dat de rek uit de veren gaat.
Het is verstandig om de handrem eraf te halen. De remmen kunnen vast komen te zitten als uw object lang stilstaat. Al onze stallingen hebben een vlakke ondergrond waardoor uw object op z’n plek blijft staan.

Water uit de leidingen

Staat uw object buiten? Zorg dan dat al het water uit de leidingen is. Dit kan namelijk gaan bevriezen en dat kan zorgen voor kapotte leidingen. Zorg daarom dat de boiler helemaal leeg is.

Zijn ook alle tanks met (afval)water en het chemische toilet leeg? Ook hier kan het water gaan bevriezen.

Reparaties

Indien er iets aan de caravan gerepareerd dient te worden is het aan te raden dit voor of tijdens de winter te doen. Onderhoudsbedrijven hebben dan meer tijd en u voorkomt dat de caravan of camper niet op tijd klaar is voordat u op vakantie gaat. Veel van onze stallingen werken samen met onderhoudsbedrijven.

Tips voor het stallen van uw vouwwagen

 • Reinig de vouwwagen en zorg dat het tentdoek helemaal droog is
 • Afhankelijk van de vochtigheidsgraad in de stalling kun je kussens en gordijnen wellicht beter thuis opbergen om schimmelvorming te voorkomen
 • Pomp bij een langere stallingsperiode de banden 0,5 bar hoger dan normaal op

Tips voor het stallen van uw auto

 • Reinig zowel de binnen- als buitenkant van de auto. Vuil trekt namelijk vocht aan wat weer kan leiden tot roest
 • Wie een interieurfilter heeft, moet deze vervangen om schimmel te voorkomen
 • Voor het onderhoud van rubberen onderdelen van de kap is talkpoeder een goede keuze, dit geldt met name voor oldtimers
 • Tank de auto vol, zodat in de tank geen condenswater kan ontstaan dat roest tot gevolg kan hebben.
 • Vergeet ook de ruitenvloeistof en de koelvloeistof niet indien uw auto buiten staat. Antivries voorkomt bevriezing
 • Klap de ruitenwissers omhoog om te voorkomen dat de rubbers plat worden gedrukt

Tips voor het stallen van uw boot

 • Staat uw boot buiten? Haal dan al het water uit de tanks, leidingen etc. dit voorkomt vorstschade
 • Haal zeilen, kussens en reddingsvesten van boord. Deze kunnen gaan schimmelen
 • Dek uw boot eventueel af met een dekzeil

Alle tips opgevolgd? Dan kunt u uw object met een gerust gevoel achterlaten in de stalling en staat hij veilig te wachten op het volgende kampeerseizoen.