Wat de boer niet kent…

Wat de boer niet kent

Wat de boer niet kent dat eet hij niet. Deze uitdrukking zet de agrariër neer als een zeer behoudend persoon die wars is van verandering. Of dit nu is uit angst of uit een arrogante overtuiging dat zijn manier van leven de enig juiste is, wordt er niet bij verteld.

De natuur van de boer
Krijgt u niet een meer waarheidsgetrouwe karakterschets door de boer te vergelijken met dat waar hij het meest mee verweven is, de natuur? Kijk eens naar de karakters van de bekende koeienrassen: niet alleen hun zachtaardige temperament, ook hun vermogen om onder allerlei omstandigheden rustig te blijven is wat ze geliefd maakt. En wie kent niet de buigzaamheid van de tarwehalmen, zodat de gewassen op de akkers meebuigen en niet gebroken worden door de wind?

“In deze donkere tijd, waarin de temperatuur verder afkoelt en de plantenwereld verder afsterft, is het jeugdige groeien van tarwespruiten opvallend” Het gaat over de ontwikkeling van tarwe, maar kunnen we het niet als beeldspraak gebruiken om de agrariër te kenschetsen?

Pioniers
In de “Kleine Huis” boeken van Laura Ingalls staat het leven van pionierende boeren beschreven. Weliswaar door de ogen van een kind, maar het beeld dat ze oproept van hardwerkende mensen die veel vaardigheden bezitten en benutten is waarheidsgetrouw. Het antwoord van haar ouders op moeilijke tijden was maar zelden opgeven en verhuizen. Ze kozen aanpassing en verandering. Ander voedsel verbouwen, investeren in een vernieuwing als een dorsmachine of van de nood een deugd maken: als er een kraaienplaag was, aten ze kraaienvlees.

Boer zoekt … broodwinning
Wie halen er juist in deze financieel donkere tijd het nieuws en zijn het onderwerp van studies over aanpassen en alternatieve inkomsten? De agrariërs: veehouders, landbouwers en de mensen in de tuinbouw.

Een letterlijk doorslaand succes waren de zorgboerderijen. Ze zijn niet meer weg te denken uit de geestelijke gezondheidszorg. Nu vrezen de boeren dat de overheid doorslaat: dat de geïnstitutionaliseerde ‘zorg’ het initiatief overneemt, zodat het boerderijkarakter, het genezende kruid, naar de achtergrond verdwijnt.

De boeren blijven op hun eigen erf en betreden van daaruit andere werkterreinen als recreatie, natuurbeheer, milieueducatie en zelfs kinderopvang. Dat vind je niet alleen terug in studies maar ook via websites. Want agrariërs weten ook hoe je dit medium moet benutten!

Nog steeds niet in een maisdoolhof geweest? Nooit geslapen in een koeienstal? Staat uw caravan niet gestald in een voormalige kas? Dan gaat u niet mee met de tijd!

Professionele aanpak van caravanstallingen
De stallingen van Stalling31 worden niet alleen door agrariërs beheerd, maar wel altijd door mensen die weten dat alternatieve inkomsten serieus genomen moeten worden. Dat blijkt uit de goede service die u voor een betaalbaar tarief kunt krijgen.

Bekijk ook een overzicht van alle locaties en pakketten: locatie Stalling31

Stalling31 locaties in jouw omgeving

Bestaande klant? Log dan in op:

Contactformulier


Op onze Klantenservice pagina; MijnStalling31 Account vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je persoonlijke account.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina; Kosten & Facturatie vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je contract of factuur.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen en bieden we informatie over het stallen van je object, je persoonlijke MijnStalling31 account en nog veel meer.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Een ophaal- breng- of bezoekafspraak plan je gemakkelijk op je persoonlijke MijnStalling31 account.
Klik vervolgens op het gewenste type afspraak en datum om deze in te plannen.

Lees hier meer over het inplannen van een afspraak.


Contracten aanmaken doe je gemakkelijk via onze website. Ga naar de gewenste stallingslocatie en druk op de knop:
Verder naar reserveren

Kun je geen contract aanmaken omdat er nog maar een paar plekken beschikbaar zijn?
Vul dan hieronder de gewenste stallingslocatie in en de manier waarop we je kunnen bereiken.

Kun je geen prijzen zien omdat de locatie vol is?
Lees hier meer over het bekijken van de prijzen van een volle locatie

Bedankt voor je verzoek!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.