Waarom uw caravan stallen?

Een caravan is niet het welbekende “pakje boter” dat u vrij achteloos koopt. Als we het over caravans hebben, dan hebben we het over een weloverwogen en grote investering.

Om te beginnen natuurlijk financieel, want de prijs van een nieuwe luxe caravan kan wel tot € 60.000,- oplopen. Dan komt daar nog onderhoud en verzekering bij.

Maar daarbij investeert u ook op een andere manier. U hebt de caravan niet gekocht om maar één keer te gebruiken. Pas als u een caravan herhaaldelijk gebruikt weet u wat u er aan hebt en hoe u van kamperen een spannende en toch comfortabele ervaring kunt maken. Het is in feite uw tweede huis. Alleen al daarom wilt u dat hij zo lang mogelijk goed en bruikbaar blijft.

Dat betekent dat de caravan, zolang hij niet gebruikt wordt, beschermd moet worden tegen de invloed van het weer. Roest, vochtinwerking en het loslaten van kit zullen de caravan beschadigen. En ook van binnen zal het weer de caravan aantasten. Van de vaste elementen tot het losse interieur. Een laagje was is voor de winter is niet voldoende. Door uw caravan in een goede stalling onder te brengen verlengt u de levensduur. En als u dan meteen opslag regelt voor het interieur, heeft u jarenlang een caravan die nog als nieuw oogt. Dat is dé eerste reden om uw caravan te stallen.

Voorkom onnodige schade door uw caravan te stallen

Een andere reden om de caravan naar een stalling te brengen en niet naast uw huis te laten staan, is omdat een caravan in de stalling bewaakt staat om inbraak en vandalisme te voorkomen. Natuurlijk is er kans dat een caravan ook bij een stalling beschadigd wordt, maar dat is afhankelijk van een paar zaken, die u zelf in de hand heeft. Daarbij kies voor een stalling waar de beheerder en niet de caravaneigenaren zelf de caravans verplaatsen. En kijk hoeveel ruimte er gereserveerd is per caravan. Hoe meer ruimte, des te minder kans op schade bij het afleveren of ophalen van uw of andermans caravans. Mocht er onverhoopt toch sprake zijn van schade, dan behoort de stalling daarvoor gedekt te zijn. Iets dat u natuurlijk dient na te vragen.

De regelgeving

Als dat nog niet genoeg redenen zijn om te investeren in stalling, wat dacht u van de regelgeving? De meeste gemeenten staan het plaatsen van een caravan langs de openbare weg niet langer dan een paar dagen toe. Net voldoende om uw caravan weer zomer- of winterklaar te maken. Datzelfde geldt zelfs als de caravan op uw eigen grond staat.

Daarnaast staat de verzekering i.h.a. ook op voor goed stallen. Door het direct te eisen of indirect; Als de caravan slecht onderhouden lijkt te zijn, wordt er vaak ook geen schadevergoeding uitgekeerd.

Een caravanstalling kiest u eigenlijk niet alleen omdat u uw 'tweede huis' zolang mogelijk wilt behouden, het is een investering die zichzelf dubbel en dwars terugverdient.

Footer_image_caravan
Bestaande klant? Log dan in op: