Vervolg: Autostalling nodig?

Waar moet u op letten bij de keuze van een autostalling?

Inleiding
Een auto stallen? Het zal niet vaak voor komen in Nederland, omdat auto’s in ons land voornamelijk gebruikt worden voor woon-werkverkeer, boodschappen, kinderen naar school brengen en halen en voor ons vervoer naar activiteiten voor ontspanning.

Toch kan het nodig zijn. Voor een auto is een maand stilstand lang. In die tijd kan al schade ontstaan. Want rijden betekent voor uw auto ventilatie en het smeren van de bewegende, geoliede, onderdelen.

Oorzaken van schade door stilstand
Vocht, in de lucht en uit de grond, tast metaal en bekleding aan, de temperatuur heeft invloed, en door het ouder worden gaan er chemische processen plaatsvinden in de batterij en de olie, als deze niet vers is, kan aankoeken.

Daarnaast kan de auto ook beschadigd worden door viervoeters en helaas maar reëel, door tweevoeters. Muizen mogen graag nestelen in ongebruikte auto’s, onder de motorkap of in de stoelen. En een auto, die zichtbaar lang stil heeft gestaan, in het zicht, is een makkelijk mikpunt van dieven en vandalen, omdat de kans gezien te worden door de eigenaar heel erg klein is.

Een goede autostalling sluit deze oorzaken uit.

Kenmerken van een goede stalling
Door goede klimaatbeheersing wordt de luchtvochtigheid laag gehouden. Een vochtwerende vloer erbij is ideaal.

De temperatuur mag niet te laag of te hoog zijn voor de accu. En ook niet teveel fluctueren, dat kan namelijk condens veroorzaken. Condens slaat neer op metaal en is daardoor zeer schadelijk voor de carrosserie en motor

De stalling van uw auto moet schoon zijn. Vuil beschadigt de auto. Staan de auto’s onder doeken, dan horen dat katoenen doeken te zijn, geen plastic, omdat daar condens onder blijft hangen.

Er mag geen sprake zijn van ongedierte in een autostalling. Afgesloten uitlaten en andere afgesloten mogelijke ingangen voor muizen bij auto’s die u gestald ziet staan, zijn geen bewijs van de aanwezigheid van ongedierte, wel een bewijs dat men zich bewust is van de schade die erdoor aangericht kan worden.

Mag u wanneer u maar wilt in de stalling van uw auto komen? Dat betekent dat anderen, die er eveneens iets stallen of in opslag hebben, ook vrij bij uw auto kunnen komen. Beter is een stalling waarbij u alleen op afspraak langs kan komen. En die ook duidelijk beveiligd is: mechanisch, elektronisch en door voldoende toezicht.

Sommige stallingen maken reclame met aparte boxen waar auto’s in gestald staan. Het is echter de vraag of dit beter is. Er is geen zicht op wat er in de boxen gebeurd en de klimaatbeheersing van een gedeelde ruimte is makkelijker dan van veel kleine ruimtes.

Als de stalling maar voldoende ruimte biedt voor de auto’s om te manoeuvreren, is één grote ruimte goed.

Kijk verder dan uw neus lang is
Als u een stalling op het oog heeft, bijvoorbeeld gevonden op Marktplaats, waar ook diensten worden aangeboden, ga er dan heen en kijk, en voel, of een stalling aan de hierboven genoemde kenmerken voldoet. Maar al te vaak wordt autostalling door onervaren, individueel werkende personen aangeboden en gaat het om een plekje dat nog ergens over is. Een plekje dat niet goed beheerd wordt wat betreft klimaat en veiligheid.

Wees niet te bescheiden om de beheerder naar zijn kwalificaties en verzekeringen te vragen.
Bij een goede stalling is vaak ook de mogelijkheid aanwezig om af en toe de accu op te laden en om de auto te laten onderhouden, zodat deze rijklaar is als ze opgehaald wordt. Wel zo prettig en wel zo veilig.

Kijk hier voor onze locaties om uw auto te stallen:

Stalling31 locaties in jouw omgeving

Bestaande klant? Log dan in op:

Contactformulier


Op onze Klantenservice pagina; MijnStalling31 Account vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je persoonlijke account.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina; Kosten & Facturatie vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je contract of factuur.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen en bieden we informatie over het stallen van je object, je persoonlijke MijnStalling31 account en nog veel meer.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Een ophaal- breng- of bezoekafspraak plan je gemakkelijk op je persoonlijke MijnStalling31 account.
Klik vervolgens op het gewenste type afspraak en datum om deze in te plannen.

Lees hier meer over het inplannen van een afspraak.


Contracten aanmaken doe je gemakkelijk via onze website. Ga naar de gewenste stallingslocatie en druk op de knop:
Verder naar reserveren

Kun je geen contract aanmaken omdat er nog maar een paar plekken beschikbaar zijn?
Vul dan hieronder de gewenste stallingslocatie in en de manier waarop we je kunnen bereiken.

Kun je geen prijzen zien omdat de locatie vol is?
Lees hier meer over het bekijken van de prijzen van een volle locatie

Bedankt voor je verzoek!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.