Reistips: Wat neemt u mee?

Reistips: Hoe pakt u als u op reis gaat met de caravan?

Het is zover! U hebt beslist om de wijde wereld te verkennen en trekt er gedurende een jaartje op uit met een caravan! Het kan ontzettend leuk zijn om met een caravan op reis te gaan, maar het is niet altijd eenvoudig om uw spullen in te pakken voor het vertrek.

Hoe pakt u dit aan en wat neemt u mee?

Basisbenodigdheden:
lucifers
eerste hulp kit
zaklamp
insectenspray
toilet papier
bescherming tegen de zon
voldoende water

Bekijk deze checklist.
Let op het gewicht!

Zorg er voor dat u de regelgeving goed kent want u moet er voor zorgen dat er geen overgewicht veroorzaakt wordt. Vaak wordt er door verzekeringsmaatschappijen regels opgelegd met betrekking tot het toegelaten gewicht. Als u deze toegelaten waarde overschrijdt, loopt u het risico dat je verzekering niet uitbetaalt als u een ongeluk hebt.

Gebruik licht servies. U hoeft zeker niet uw duurste servies in te pakken. Kies voor vierkante borden als het kan, omdat deze zich minder snel verplaatsen dan ronde. Zorg ook voor wegwerpborden, voor als u eens een tekort aan water hebt. Geen afwas nodig!

Als u een diepvriezer hebt in uw caravan kunt u best de voedingswaren in kleine platte zakjes invriezen. Dit neemt veel minder plaats in dan zakjes waar u zo maar alles in gooit. Kleinere porties zullen ook veel sneller ontdooid zijn en klaar om te gebruiken. Als u van plan bent op plaatsen te kamperen waar er elektriciteit voorzien is kunt u gebruik maken van een waterkoker. In andere gevallen moet u gebruik maken van een stevige ketel die u op uw gasvuur of op een open vuur kunt gebruiken.

Gebruik vierkante opbergdozen in uw koelkast en kasten. Ze stapelen makkelijke en nemen minder plaats in dan ronde. Een koelkast is meestal redelijk compact in een caravan dus is het handiger om opbergdozen te gebruiken die niet te veel plaats innemen. Gebruik plastic glazen en kopjes. Alles kan makkelijk verschuiven in een kast van een caravan. Om gebroken glazen en kopjes te vermijden kunt u kiezen voor plastic.

Zomer- en winterkleren. Als u het hele jaar rond wil trekken, gaat u zowel zomer- als winteroutfits nodig hebben. Plaats de kleren die u niet onmiddellijk nodig hebt onder zetels in op plaatsen die niet zo makkelijk bereikbaar zijn. Verpak uw kleding in plastic hoezen om ze tegen het stof te beschermen.

Als u uw caravan wilt verkopen kan dat vanaf nu gemakkelijk en voordelig, klik hier!

Kijk ook op: Reistips: reizen met uw caravan

Footer_image_caravan
Bestaande klant? Log dan in op: