Passie voor dé caravan!?

Passie voor dé caravan!?
Er zijn honderd duizenden mensen die regelmatig op pad gaan met de caravan. Deze grote groep mensen reist heel Europa af van camping naar staanplaats en weer terug. Maar wat is er nou zo leuk aan? Is het niet onwijs duur? En hoe doet u dat dan als u problemen onderweg krijgt in een land waar ze uw taal niet spreken? Dit is hét artikel voor mensen die hier nieuwsgierig naar zijn.

Wij hebben Connie en Alex Verdeel geinterviewd. Dit koppel van in de zestig gaat minstens twee keer per jaar een paar maandjes op pad met de caravan. Daarbij reizen ze naar het warme Spanje of trekken ze naar de Scandinavische landen om het prachtige landschap te bewonderen. Ze doen dit al zo’n vier jaar, sinds ze beiden op pensioen zijn. Daarvoor kwam het er nauwelijks van door drukke werklevens en familie. We begonnen aan het interview onder het genot van lekker thee.

Jullie zijn al in veel plekken geweest, maar wat was jullie favoriet en waarom?
Connie: Mijn favoriet is echt camping Les Jonquilles, een camping aan het Lac de Longemer in de Vogezen. Deze camping is goedkoop, gezellig en ligt aan een groot meer met heerlijk helder water. Daarnaast ligt het ook tussen de bergen en kunnen we er heerlijk wandelen.

Alex: Dat is ook zeker mijn favoriet. We komen hier regelmatig en je kan goed vissen in het meer.

Wat is nou echt de reden waarom jullie op pad gaan met de caravan?
Alex: In het begin gingen we op pad, omdat we wel genoeg hadden gezien van ons koude kikkerlandje en flink wat cultuur wilden zien. Ondertussen is het veel meer geworden. We merken dat het reizen ons huwelijk goed heeft gedaan. Zo hebben we beter op elkaar leren bouwen, ook in tijden van crisis.

Over crisis gesproken, wat doe je nou als je problemen krijgt in een vreemd land met een vreemde taal?

Connie: Hopen dat de monteurs engels spreken natuurlijk!

Alex: Vaak kunnen we wel redelijk communiceren met iedereen in een mengsel van handgebaren en taal. Iedereen is altijd heel vriendelijk en we proberen elkaar zo goed mogelijk te verstaan.

Gaan jullie altijd alleen of nemen jullie ook wel eens iemand mee?

Connie: We hebben de kleinkinderen tot nu toe twee keer een weekje meegenomen in de herfstvakantie. Dat vonden ze natuurlijk heerlijk, samen met de grootouders op stap. Zo konden we ze compleet in de watten leggen en gezamenlijk aan de wandel.

Wees eens eerlijk: Hoeveel kost het nou gemiddeld om op reis te gaan met de caravan?

Alex: Dat ligt compleet aan de manier hoe je op stap gaat. Wij plannen altijd van te voren ongeveer waar we heen gaan en zoeken dan sta plaatsen en goedkope campings op in de buurt. Een week ergens staan kan minder dan honderd euro kosten op sommige plekken. Dit is natuurlijk wel buiten het hoogseizoen. Dat is de duurste tijd van het jaar en ook de drukste.

Connie: Waar je ook onwijs mee kan besparen is eten. Onze caravan heeft een goed gasstelletje en wij eten dan meestal ook gewoon thuis.


Wellicht vindt u deze pagina ook interessant: Trends in de caravanwereld!

Stalling31 locaties in jouw omgeving

Bestaande klant? Log dan in op:

Contactformulier


Op onze Klantenservice pagina; MijnStalling31 Account vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je persoonlijke account.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina; Kosten & Facturatie vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je contract of factuur.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen en bieden we informatie over het stallen van je object, je persoonlijke MijnStalling31 account en nog veel meer.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Een ophaal- breng- of bezoekafspraak plan je gemakkelijk op je persoonlijke MijnStalling31 account.
Klik vervolgens op het gewenste type afspraak en datum om deze in te plannen.

Lees hier meer over het inplannen van een afspraak.


Contracten aanmaken doe je gemakkelijk via onze website. Ga naar de gewenste stallingslocatie en druk op de knop:
Verder naar reserveren

Kun je geen contract aanmaken omdat er nog maar een paar plekken beschikbaar zijn?
Vul dan hieronder de gewenste stallingslocatie in en de manier waarop we je kunnen bereiken.

Kun je geen prijzen zien omdat de locatie vol is?
Lees hier meer over het bekijken van de prijzen van een volle locatie

Bedankt voor je verzoek!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.