Kies uw caravan op maat!

De aankoop van een nieuwe caravan bestaat voor de meeste Nederlanders een lang proces van het vergelijken van modellen, prijzen, lengtes, enzovoort. Het is namelijk een serieuze, grote en belangrijke investering die u niet elk jaar doet. U wilt er dan ook zeker van zijn dat u een caravan kiest die goed bij u en uw e gezin past. En daar begint het al, hoe moet u nu een keuze maken uit het enorme aanbod van toercaravans? Er zijn veel vragen die gesteld kunnen worden:

  1. Wat is het beste merk?
  2. Koop ik een nieuwe caravan of een goedkopere gebruikte die mogelijk al schade heeft ondervonden en die potentieel veel geld aan herstellingen en verborgen gebreken kan kosten?
  3. Welk maximale laadvermogen heb ik nodig?
  4. Ga je voor een grote luxueuze of voor een budget caravan? Welk comfort heb ik nodig?

Waar let u nog meer op bij het kiezen van een caravan

Er zijn verschillende criteria die belangrijk zijn buiten de prijs/kwaliteit. Het trekgewicht van je auto is ook van belang. Indien de caravan het trekgewicht van uw auto overschrijdt, dan is het niet mogelijk om hiermee op pad te gaan. Het is veilig om uit te gaan van een caravan met een maximum gewicht van ongeveer 70% van een beladen auto. Ook uw rijbewijs is van belang. U mag met uw normale rijbewijs alleen met een caravan op pad wanneer de massa van de aanhanger kleiner is dan 750 km. Het maximale gewicht van de aanhanger moet ook minder zijn dan het leeggewicht van de auto. Is dit niet zo, dan moet u over het rijbewijs B-E beschikken.

Om een antwoord op al deze vragen te vinden is het slim om te raden te gaan bij vrienden of kennissen die al ervaring hebben met de aankoop van een caravan. Zij weten meestal precies wat je zoekt en zullen je er niet inluizen met verkoperspraatjes zoals op het internet gebruikelijk is. Kamperen met de caravan hoeft niet per se duur te zijn. Een luxe caravan kan veel geld kosten, maar u kan ook altijd een tweedehandscaravan kopen tegen de helft van de prijs. Wat ook een belangrijke rol speelt bij de aankoop, is welke bestemmingen je hebt. Indien je verre reizen maakt naar landen waar de wegen minder onderhouden zijn, is het aangeraden om te gaan voor een kleiner model. Zo komt u niet in de problemen op de smallere weggetjes.

Kleinere caravan is meestal goedkoper in onderhoud en opslag

Nadat uw vakantie gedaan is moet u de caravan gaan stallen in een caravanstalling. De prijs van deze opslag kan al snel oplopen. Aangezien de berekening van de prijs van de opslag van een caravan gebeurt per lopende meter, is het goedkoper om een kleinere budgetcaravan op te slaan in vergelijking met een lange luxe caravan. Dit is iets waar vele niet over nadenken bij de aankoop van een caravan. Voor een basis-stal-pakket betaalt u al snel €70 euro per meter per jaar. Indien u luxe caravan dan 5 meter langer is dan de budget caravan dan bespaart u in het geval van de budget caravan toch enorm op de kosten voor opslag.

Wij willen u ook graag wat tips meegeven als u gaat reizen, bekijk deze pagina: Reistips: inpakken caravan

Stalling31 locaties in jouw omgeving

Bestaande klant? Log dan in op:

Contactformulier


Op onze Klantenservice pagina; MijnStalling31 Account vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je persoonlijke account.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina; Kosten & Facturatie vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je contract of factuur.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen en bieden we informatie over het stallen van je object, je persoonlijke MijnStalling31 account en nog veel meer.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Een ophaal- breng- of bezoekafspraak plan je gemakkelijk op je persoonlijke MijnStalling31 account.
Klik vervolgens op het gewenste type afspraak en datum om deze in te plannen.

Lees hier meer over het inplannen van een afspraak.


Contracten aanmaken doe je gemakkelijk via onze website. Ga naar de gewenste stallingslocatie en druk op de knop:
Verder naar reserveren

Kun je geen contract aanmaken omdat er nog maar een paar plekken beschikbaar zijn?
Vul dan hieronder de gewenste stallingslocatie in en de manier waarop we je kunnen bereiken.

Kun je geen prijzen zien omdat de locatie vol is?
Lees hier meer over het bekijken van de prijzen van een volle locatie

Bedankt voor je verzoek!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.