De onvergetelijke brocante in Frankrijk

Anneke en Harry de Jong hebben het geluk gehad dat hun familie jaren geleden een huis met een groot stuk grond in Maucité ,Frankrijk, hadden gekocht. Daarnaast ligt een kleine camping met een aantal kampeerplaatsen. Afgelopen vakanties kwamen Anneke en Harry daar dan ook graag met hun caravan en later met hun camper. Ondertussen is het huis en de camping verkocht, maar ze kijken terug op een paar mooie herinneringen. Hieronder vertelt Harry over één van deze mooie herinneringen.

Maucité ligt in de Dordogne, vlakbij Champagnac de Belair, ongeveer 6 km van Brantome en nog iets verder verwijderd van Perigueux.

 

“Anneke en ik kwamen graag in de Maucité, het gehucht van Frankrijk. We kwamen voor de rust, de zon, de gezelligheid en de overheerlijke kip met patat en zelfgemaakte appelmoes van Riet. In eerste instantie met de caravan en de laatste jaren met onze camper. De omgeving is licht glooiend (belangrijk omdat wij voor tochtjes in de omgeving en de noodzakelijke boodschappen op onze fietsen zijn aangewezen). En het heeft veel te bieden: schitterend landschap, oude dorpjes/stadjes, marktjes en kastelen.”

 

Brocante, de leukste markt door heel Frankrijk

“Brocante is een soort (rommel)markt voor particulieren en handelaren die hun doorgaans nutteloze of waardeloze oude spullen kwijt willen.Op de Franse televisie is jarenlang het programma ‘Tous a la Brocante’ uitgezonden. Een programma over, je raadt het waarschijnlijk al, brocantes. Henk en Riet gaan er vandaag heen en wij mogen mee. Zij zijn er dol op, mede omdat het ook een ontmoetingsplaats is voor veel Franse Nederlanders: “Hé, daar heb je Floor en Marieke.” En: “Zou Pim nog komen?”

Het heerlijke broodje speklap

“Bij Annelies zien we uiteindelijk iets leuks. Anneke is onmiddellijk verkocht en zes borrelglaasjes volgen haar korte tijd later. We slenteren verder langs de talloze kramen, maar het blijft bij die ene gelukstreffer.

En dan wordt het langzamerhand tijd voor het hoogtepunt van de dag: ‘een broodje speklap!
Op een grasveld staan een drankentent en een overbezette bakplaat. Bij twee Fransen moeten wij opgeven wat wij willen hebben. Dan krijgen wij van hen, uiteraard tegen betaling, een aantal bonnetjes die weer kunnen worden omgeruild tegen het gewenste eten of drinken.
Anneke is nooit een liefhebster geweest van speklappen en daarom neemt zij een broodje rauwe ham.....
Met zeer veel terughoudendheid staat zij toe te zien hoe een oud mannetje met zijn dikke vingers nogal moeizaam een forse plak ham van een stapeltje lospeutert en tussen twee helften stokbrood probeert te duwen. Het valt niet mee, maar de aanhouder wint tenslotte.....
Vakantiegevoel Brocante

Riet, Henk en ik gaan voor de speklap, die op een hevig rokende bakplaat te midden van een aantal beangstigend zwart geblakerde worstjes min of meer gaar probeert te worden. Met mosterd? Ik niet, en dat blijkt geen verkeerde keus, omdat die nogal heet blijkt te zijn.
Tien jaar later staan de borrelglaasjes nog steeds te pronken in onze kast. Wij kijken er graag naar, terwijl de herinneringen aan de Franse brocante met zijn broodjes speklap langzaam weer boven komen.”

Op zoek naar een brocante tijdens de vakantie? U kunt hier: brocante Frankrijk kijken naar een brocante op uw vakantiebestemming in Frankrijk.

Stalling31 locaties in jouw omgeving

Bestaande klant? Log dan in op:

Contactformulier


Op onze Klantenservice pagina; MijnStalling31 Account vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je persoonlijke account.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina; Kosten & Facturatie vind je antwoorden op veelgestelden vragen over je contract of factuur.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Op onze Klantenservice pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen en bieden we informatie over het stallen van je object, je persoonlijke MijnStalling31 account en nog veel meer.

Bekijk deze pagina hier

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf dan hieronder een bericht met jouw vraag zodat onze klantenservice jou kan helpen.


Een ophaal- breng- of bezoekafspraak plan je gemakkelijk op je persoonlijke MijnStalling31 account.
Klik vervolgens op het gewenste type afspraak en datum om deze in te plannen.

Lees hier meer over het inplannen van een afspraak.


Contracten aanmaken doe je gemakkelijk via onze website. Ga naar de gewenste stallingslocatie en druk op de knop:
Verder naar reserveren

Kun je geen contract aanmaken omdat er nog maar een paar plekken beschikbaar zijn?
Vul dan hieronder de gewenste stallingslocatie in en de manier waarop we je kunnen bereiken.

Kun je geen prijzen zien omdat de locatie vol is?
Lees hier meer over het bekijken van de prijzen van een volle locatie

Bedankt voor je verzoek!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.