Nederlandse Campers in 10 jaar verdubbeld!

Het nieuws is net verspreid dat het aantal campers in Nederland met nagenoeg in 10 jaar is verdubbeld.

Uit eerder gemaakt onderzoek is gebleken dat de gemiddelde caravan- en camperliefhebber onder de leeftijdscategorie van 55+ valt. Nu blijkt dat ook jonge gezinnen  de afgelopen jaren een camper hebben aangeschaft. Dit meldde branchevereniging Bovag vrijdag op basis van eigen cijfers en gegevens van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

Op 1 april stonden er maar liefst 97.407 campers geregistreerd. Dit was eind 2006 circa vijftigduizend campers. Het gros van de belangstelling voor kampeerauto's is volgens Bovag nog steeds wel toe te wijzen aan de ''oudere doelgroepen die na hun pensionering de vrijheid opzoeken", oftewel op deze manier de wijde wereld in trekken.

Campers 2016 leidend

"Genoeg gespaard, de kids zijn uit huis, geen lasten meer van de hypotheek en tijd in overvloed worden gevuld met uitstapjes en grote ontdekkingstochten door heel Europa"

Daarbij is er vanaf deze vrijdag tot en met zondag 24 April het Circuit Park Zandvoort waar de 'Camper Experience' plaatsvindt. Duizenden mensen bivakkeren dan in bijna tweeduizend campers het hele weekend op de racebaan.

 

Footer_image_caravan
Bestaande klant? Log dan in op: